Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

1.4 fejezet

 A reggel nagyon álmosan ért. Nem sokat aludtam, pedig a srácoknak szükségük van ma rám. Reával egyetemben szinte vánszorogva szedtük össze a cuccokat, amiket magunkkal akartunk vinni, hatkor pedig szinte megsemmisülve ültünk be a kisbuszba, ami elvisz a forgatási helyszínre. Viszont megnyugtatott a tudat, hogy a srácok kipihentnek tűntek.

- Beszéltem a rendezővel, nagyon jó ötletei vannak, majd ő elmondja. A stylist is nagyon jó ruhákat szerzett be, és egy szimfonikus zenekar is ott lesz! Mit szóltok? - mondta a menedzser pár perccel az indulás után. - Ja, és a lány, aki a főszerepet játssza, hú...
- Akkor biztos szép - hallottam egy fiúhangot, de hogy az igazat mondjam, nem tudom, ki mondta.
- A klipekben általában szép lányok vannak - motyogta Rea mellettem.
- Akkor te miért nem szerepeltél még egyben sem? - Gondolom, Mir volt az elkövető.
- Mert nem kértetek fel rá - hangzott a válasz.
- És te, Sam, szerepeltél már klipben? - fordult felém Thunder.
- Igen. Nem is egyben.
- Tényleg?
- Aham.
- Mutasd meg! - nyomtak egy telefont a kezembe, persze internetelérhetőséggel. Megkerestem az egyiket, amit még Speedyvel forgattam tizenhat évesen. Úgy háromszor hallgattuk meg, mire körbement a kocsiban.
- Én igazán nem akarlak megsérteni - mondta G.O - de melyik vagy te?
- Az a fekete hajú a középpontban - jegyezte meg Rea, mire elmosolyodtam. - Akkor fekete volt a haja.
- Így igaz - bólintottam, majd a fiúk újra a képernyőre ragadtak.
- Úgy emlékszem, azt is mondtad, hogy egy filmben is szerepeltél - mondta SeungHo.
- Jól emlékszel.
- Trailer? - kaptam vissza a telefont, így azt is megmutattam nekik.
- Miben is szerepelnél, ha nem egy táncos filmben - jegyezte meg Joon.
- Mondod te, nindzsagyilkos? - utaltam arra a filmre, amiben Joon és Rain szerepelnek, mire mindenki röhögni kezdett.
- Mennyi ideig fog tartani a forgatás? - kérdezte Mir a menedzsert.
- Ha nagyon jók vagytok, holnap délre végzünk.
- He? - Kivétel nélkül mindenki így adott hangot a meglepettségének.
 
Nyolc után pár perccel értünk ahhoz a stúdióhoz, ahol a forgatás fog zajlani. Tízig Reával az öltözőben fetrengtünk, amíg a srácok sminkje és frizurája készült, majd átöltöztek. Nagyon meg voltam elégedve a stylist ízlésével, nagyon eltalálta a hangulatot. A rendező kapásból a táncos jeleneteket kezdte forgatni, ami szerintem nem volt egy túl jó ötlet, mert nagyon ki fognak fáradni a srácok. Joon játssza a főszerepet, a történet pedig nagyjából így néz ki: Joonnak meg kellene ölnie a főszereplő csajt, de nem teszi meg, a csaj viszont megsérül. Joon Thunderhez viszi a lányt, aki ellátja, és amíg a lány gyógyul, Joon arra gyúr, hogy megkeresse azt a fejvadászt, aki lelőtte a lányt. A lány közben beleszeret Thunderbe, amire Joon rájön, és megöli magát. Persze, reméljük, hogy a klipben ez jobban kibontakozik. Négyszer vették fel a táncot, majd köréjük ültették a zenekart, és úgy is eltáncolták még háromszor. Ezek után jöttek az egyszemélyes felvételek, ami alatt az éppen nem forgatók pihenhettek egy kicsit. Persze, a sminkjüket minden felvétel előtt rendbe tették, majd nekiálltak az éjszakai felvételeknek. Igen, az a sok felvétel elnyúlt este nyolcig is. A vicc az volt az egészben, hogy rettentő hideg volt, és már csak Joonnak és Thundernek voltak felvételei, de a többieknek is ott kellett maradniuk. Esküszöm, én végig támogatni akartam a srácokat, és gondolom Rea is, de az a rövid alvás, amit hajnalban műveltem, nem tartott ki másnap reggelig. Éjjel nem egyszer kaptam fel a fejem arra, hogy megint elaludtam, pedig ha nem ittam meg minimum két liter kávét egész nap, akkor egy kortyot se.
Minden esetre, a forgatás reggel kilenckor véget ért, ami azt jelentette, hogy indultunk is haza.
- Nagyon jók voltatok, srácok - dicsérte meg őket a menedzser. - Épp ezért, a mai és a holnapi napot megkapjátok szabadnapnak.
- Huhúúú! - üvöltött fel SeungHo, Mir és G.O. Joon és Thunder valószínű már akkor elaludt, amikor beültek a kocsiba.
 
Szerintem nem kell mondanom, hogy a szombatot mindenki egyhuzamban végigaludta. Vasárnap reggel pedig Rea jött elő egy ötlettel.
- Mit szólnál, ha ma grilleznénk egyet? Felhívjuk a srácokat, főzőcskézünk és a többi.
- Hát, nem hiszem, hogy sokat tudnék segíteni, de felőlem rendben van.
- Akkor, leszólok a srácoknak is - nyúlt húgom a telefonja után, majd tárcsázott is. - Benne vannak. Megnézem, mi van itthon, aztán elmegyünk vásárolni, oké?
És így is történt. Miután hazaértünk a vásárlásból, kitakarítottuk a lakást, és mire észbe kaptam, a srácok már csöngettek is. Zavartalanul bejöttek, majd el is helyezkedtek. Azonban Thundernél volt egy laptop.
- Hoztam nektek valamit- tette le az asztalra, majd felnyitotta a gépet. Érdeklődve hajoltam oda, majd egy videó látszott a képernyőn. Ránéztem az ablak fülére, és a cím láttán csak ennyi jött ki a torkomon:
- Na neee. Ne csináljátok ezt velem! - mondtam félig nevetve, félig esengve, de nem értem el vele semmit. A film elindult, és mindenki érdeklődve nézte, beleértve engem is. Hiába voltam én a főszereplő, alig emlékeztem már a szövegekre, és a tánc is elég homályos volt. Minden esetre, jól szórakoztunk. A film után Rea és G.O befoglalta a konyhát - állítólag ők főznek a legjobban, de persze azért mindenki segített. Én főleg kóstolóként funkcionáltam, miután mindenről elmagyarázták, micsoda, bele is mertem harapni. Az asztalnál aztán megpróbáltak megtanítani pálcikával enni, kisebb-nagyobb sikerrel.
- Na, jó, szeretem én az ázsiai kaját, de erre képtelen vagyok! - csattantam fel, miután a huszadik próbálkozásra sem tudtam megfogni egy husit a pálcikáimmal. A többiek persze jól kinevettek. - Megnézném, hogy külföldiként ti hogy tanulnátok pálcikával enni!
Ahogy láttam, jó sok kaja lett főzve-sütve akárhogyan, és mi mindet el is pusztítottuk.
- Á, tele vagyok! - dőlt hanyatt Joon.
- És most? - érdeklődött Thunder.
- Játszunk valamit! - adta fel a labdát Mir.
- De mit? - ült föl Joon.
- Twister? - mondta Rea, mire felcsillant a srácok szeme.
- Hjaj, én ahhoz már öreg vagyok - adtam fel rögtön a küzdelmet, de G.O rögtön lerohant a lakásukba a játékért, a többiek pedig addig nyúztak, amíg bele nem mentem egy játékba. Amint G.O visszaért, kő-papír-ollóval eldöntöttük, ki-kivel játszik, így két csapatra osztódtunk. Én voltam Thunderrel és Joonnal, a többiek együtt. Úgy beszéltük meg, hogy a két menet győztese játszik egy döntőt, a vesztes csapat pedig büntetést kap.
 
Először mi léptünk pályára. Negyed órán át élveztük a legkényelmetlenebb testhelyzeteket, míg Thunder fel nem adta, így már csak Joont kellett legyűrnöm. A probléma pedig itt kezdődött, ugyanis Joon jól játszott. Így, amikor rájöttem, hogy tiszta játékban nem biztos, hogy le tudom győzni, eldöntöttem, hogy csalni fogok. Minden egyes pörgetés után a lehető legjobb helyekre tettem a végtagjaimat, amik zavarba hozták Joont, amit nem bírt sokáig, így huszonöt percnyi fárasztó játék után én könyvelhettem el magamnak a győzelmet. A másik csapat játéka viccesebb volt, négyen azon a kicsi pályán elég nehéz játszani. Itt is sokáig folyt a küzdelem, végül Rea került ki győztesen, így vele kellett megbirkóznom, hogy megmentsem a csapatomat a büntetéstől. Nehéz és kiélezett küzdelmet folytattam egyetlen húgommal, aki annyival rosszabbul indított, hogy míg én pihentem az ő játékuk alatt, ő már elfáradt. Bíztam benne, hogy az izmai is kikészültek már, és szerencsére igazam volt. Nem játszottunk több, mint tíz percig, Rea szinte összeesett.
- Akkor, mi a büntetés? - tette fel a kérdést Rea. Thunder és Joon összenéztek, majd egyszerre felordítottak.
- Ddakbam!
- Micsoda? - kérdeztem vissza.
- Homlokpöckölés - fordított Rea.
- És ők most miért ilyen boldogok? - mutattam két csapattársamra, akik ördögi vigyorral közelítették a vesztes csapatot.
- Mert G.O nagyot üt, és így visszafizethetik - magyarázta SeungHo.
- Nos, mivel én nem tudom, mi is ez, kérek egy bemutatót - kértem a srácokat, majd Thunder szó nélkül G.O mögé lépett, fél kézzel lefogta, a másik kezével eltűrte a haját a homlokáról. Joon G.O-val szemben állt, megrázta a kezét, majd homlokon pöckölte G.O-t. Esküszöm, a csattanás visszahangzott a lakásban. Ezek után Thunder is kivégezte G.O-t, majd én következtem. Mivel még az életben nem csináltam ilyet, csak pöcköltem egyet, ami majdnem olyan hangos volt, mint Jooné.
- Ne haragudj, nagyon fájt? - kaptam a szám elé a kezem, mikor G.O konkrétan beledőlt Joon ölébe. A többiek csak röhögtek, amíg rá nem jöttek, hogy ők is kapnak...
 
- Most mit játszunk? - kérdezte ezúttal Thunder, kis pihenő után.
- Hát, mivel Sam szeret táncolni, mit szólnátok pár kör Michael Jacksonhoz? - adott ötletet Rea.
- Jó! - értettek egyet vele a srácok, majd sorba álltak a nappaliban.
- Magyarázok - fordult hozzám húgom. - A sor elején lévő mutat egy tánclépést, a többiek pedig folytatják a láncot, hozzáadva a saját lépésüket. Aki ront, kiesik.
- Oké - bólintottam, jelezve, értem a feladatot, majd beálltam Rea mellé a sor végére.
- Michael Jackson - mondta Mir, hiszen ő volt az első. Egy egyszerű kézmozdulatot csinált, majd Thunder következett, aki hozzáadott egy forgást. Őt SeungHo követte egy lábváltással. Joon egy tripla forgást adott hozzá, G.O szintén kézmozdulatot tett bele. Rea tökéletesen végrehajtotta az összes mozdulatot, majd egy furcsa kombináció következett. A srácok nevettek, az én értetlen fejem láttán Rea magyarázott.
- Ez Rain egyik koreográfiája.
- Ó. Megmutatod még egyszer? - kértem, és kaptam is ennyi engedményt. Én is profi módon követtem az általunk alkotott koreót, Rain furcsa mozdulata is ment, majd beletettem a saját ugrásomat. Szegény Mir nem tudta utánam csinálni, így ő kapta a büntetést. Nem, nem homlokpöcc volt. Valahonnan előszedtek egy halomnyi tapadós korongot, és teleragasztották Mir arcát. Szegény a végén úgy nézett ki, mint Küklopsz az X-Menből.
 
Még játszottunk egy-két kör Michael Jacksont, majd újra pihenés következett. Aztán, kis kérlelés után a srácok bemutatták nekem Raint - azaz a koreográfiáit, és még énekeltek is hozzá. Amire az órára néztünk, hajnali kettő volt, a fiúk pedig nyolcra mennek stúdiózni, úgyhogy hamar el is köszöntek. Reával gyorsan leszedtük az asztalt, majd felváltva használtuk is a fürdőt. Én mentem később, mert Rea reggel suliba megy, de mehettem volna korábban is, mert amikor bementem a hálóba, Rea még ébren feküdt. Elhelyezkedtem mellette, mire beszélni kezdett.
- Jó volt ez a nap.
- Igen. Vicces volt.
- Jaja. Láttad Joon arcát, amikor átnyúltál a csípője mellett?
- Még jó, hogy láttam! Alig tudtam visszafolytani a nevetést.
- Áruld el, direkt csináltad, ugye?
- Igen. Ki akartam ejteni.
- Jól tetted. Mármint, ha ellenem kellett volna játszania, és veszít, G.O pöccétől már nem lenne a helyén a fejed.
- Ez a szép buksim? - kaptam az arcomhoz, mire nevetni kezdtünk.
- Na, jó, tegyük el magunkat... mára? - kérdezte Rea, majd elfordult.
De csak fél percig volt csönd.
Nem, nem Rea fordult vissza.
- Te - szólítottam meg húgom.
- Hm?
- Mit is mondtál Rainről meg a rajongóiról?
- Hogy állítólag spontán teherbe estek tőle.
- Hm.
- Miért? - fordult felém Rea.
- Mert elgondolkodtam, és én is meghallgattam azt a számot...
- És?
- És ha tőle estem teherbe?
- Ne hülyéskedj már! - röhögött fel Rea, velem együtt.
- Na, de tényleg!
- Hát, akkor szegény gyerek nagyon megszívná!
- Miért?
- Kék és egyben vágott szemű gyerek? Képzeld csak el!
- Honnan veszed? És ha olyan helyes lesz, mint az apja?
- Akkor kapsz még egy mini-Siriust.
 

A mappában található képek előnézete Love Escort

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>